top of page
Zoeken

Wat maakt Ethereum uniek?


Ethereum is een open-source blockchain platform dat is ontwikkeld om decentrale toepassingen (dApps) te bouwen en uit te voeren. Het biedt een manier om code te schrijven en uit te voeren op een gedecentraliseerd netwerk, in plaats van dat deze code wordt uitgevoerd op één centrale server.

Ethereum is gebaseerd op dezelfde blockchain-technologie als Bitcoin, maar biedt een aantal extra functies. In plaats van alleen te worden gebruikt als een digitale valuta, kan Ethereum ook worden gebruikt om smart contracts uit te voeren. Smart contracts zijn stukjes code die automatisch uitgevoerd worden wanneer bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Dit maakt het mogelijk om allerlei soorten transacties te automatiseren, zoals crowdfunding, verzekeringen, en zelfs online stemmen.

Ethereum heeft ook een eigen cryptovaluta, Ether (ETH), die gebruikt wordt als gas voor het uitvoeren van smart contracts en transacties op het Ethereum netwerk.


Ethereum is in staat om een gedecentraliseerde wereld te creëren waar mensen zonder vertrouwen in een derde partij, toch een contract kunnen afsluiten en transacties kunnen uitvoeren. Dit is een van de grootste verschillen met traditionele systemen, en de reden waarom Ethereum wordt gezien als een van de grootste innovaties in de technologie en finance wereld.

Comments


bottom of page