top of page
Zoeken

Metamask: Nieuwe betalingsmethoden

Hallo lezers! Vandaag gaan we het hebben over Metamask en zijn nieuwe betalingsmethoden die een doorbraak betekenen voor gedecentraliseerde financiën, oftewel DeFi.

Wat is Metamask? MetaMask is een software wallet die fungeert als een browserextensie voor Google Chrome, Firefox, Opera en Brave. Het wordt gebruikt om cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum op te slaan, te beheren en te verhandelen. Het werkt als een soort brug tussen uw browser en het blockchain-netwerk, waardoor u eenvoudig transacties kunt doen zonder naar een exchange te gaan.

Hoe werkt Metamask? Als je MetaMask gebruikt, is het net alsof je een bank in je broekzak hebt. Je kunt er cryptocurrency mee kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. Het enige wat je nodig hebt is een computer of smartphone en een internetverbinding.


MetaMask maakt gebruik van de open-source software van Ethereum, een blockchain-platform dat wordt gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. Om MetaMask te gebruiken, moet je eerst de extensie downloaden en installeren in je browser. Vervolgens moet je een wallet aanmaken en een wachtwoord instellen. Daarna kun je cryptocurrency toevoegen aan je wallet door geld te storten vanaf een exchange of rechtstreeks vanaf je eigen bankrekening.

Nieuwe betalingsmethoden voor MetaMask

Een van de grootste voordelen van MetaMask is dat het nu mogelijk is om geld over te boeken van jouw eigen bank account naar MetaMask, waardoor ook iDeal betalingen mogelijk zijn geworden. Dit is mogelijk geworden door het partnerschap met Banxa. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel nieuwe gebruikers nu eenvoudig geld op hun MetaMask wallet kunnen zetten. Er zijn meerdere mogelijkheden, zo biedt MetaMask nu MoonPay, Coinbase Pay, Apple Pay, creditcard betalingen en iDeal. Middels de mobiele app kun je eenvoudig met Banxa iDeal betalen, terwijl de desktop versie de mogelijkheid biedt om met MoonPay, Coinbase Pay en Transak te betalen.


Het feit dat MetaMask nu ondersteuning biedt voor Ideal-betalingen is een doorbraak voor decentralized finance. Voorheen moesten MetaMask gebruikers cryptocurrency kopen op een exchange en deze vervolgens overboeken naar hun MetaMask wallet. Dit was niet alleen omslachtig, maar ook duur omdat exchanges vaak hoge transactiekosten in rekening brengen. Nu kunnen gebruikers direct vanuit hun bankrekening geld storten op hun MetaMask wallet, waardoor het veel eenvoudiger en goedkoper is om met cryptocurrency te werken.Geld storten op het Ethereum netwerk en Binance Smart Chain

Wanneer je geld hebt gestort op je Metamask wallet, kun je deze gebruiken om transacties te doen op het Ethereum netwerk en de Binance Smart Chain. Het Ethereum netwerk is een platform waarop applicaties en slimme contracten kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd. De Binance Smart Chain is een ander blockchain-netwerk dat is ontwikkeld door de cryptocurrency exchange Binance. Beide netwerken maken gebruik van dezelfde programmeertaal, Solidity genaamd, wat het makkelijker maakt om applicaties en smart contracts te maken die op beide netwerken werken.


Wanneer je geld op het Ethereum netwerk wilt zetten, moet je een transactie maken waarbij je Ether (ETH) gebruikt om de transactiekosten te betalen. Deze transactiekosten worden "gas" genoemd. Gas wordt betaald in ETH en is nodig om de transactie op het netwerk te verifiëren en te verwerken. Zonder gas kunnen transacties niet worden uitgevoerd.

Om geld op de Binance Smart Chain te zetten, moet je eerst de Binance Bridge gebruiken om tokens over te zetten van het Ethereum netwerk naar de Binance Smart Chain. De Binance Bridge is een platform waarmee je tokens kunt uitwisselen tussen verschillende blockchain-netwerken, zoals Ethereum en Binance Smart Chain.


Wanneer je tokens hebt overgezet naar de Binance Smart Chain, kun je deze gebruiken om transacties te doen en smart contracts uit te voeren op dat netwerk. Je hebt ook Binance Coin (BNB) nodig om transactiekosten te betalen op de Binance Smart Chain, vergelijkbaar met gas op het Ethereum netwerk. Binance Coin is de cryptocurrency van de Binance exchange en kan worden gebruikt om transactiekosten te betalen op het Binance Smart Chain-netwerk.


Kortom, het is dus belangrijk om genoeg ETH of BNB te hebben om transacties te kunnen doen op het Ethereum netwerk of de Binance Smart Chain. Het is ook belangrijk om te weten dat het proces van geld storten op deze netwerken soms wat ingewikkeld kan zijn, dus wees niet bang om hulp te vragen aan iemand met meer ervaring als je hulp nodig hebt.


Het mooie van Metamask is dat het eenvoudig te gebruiken is en dat je toegang hebt tot verschillende betalingsmethoden om geld op je wallet te zetten, zoals iDEAL en creditcardbetalingen. Dit maakt het makkelijker om te beginnen met het investeren in cryptocurrency en de mogelijkheden van decentralized finance te ontdekken.Comments


bottom of page