top of page
Zoeken

NFT's voor Dummies


NFT's, of "non-fungible tokens," zijn een nieuwe manier om digitaal eigendom te bezitten. Dit betekent dat ze uniek zijn en niet vervangbaar zijn door iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een digitale kunstwerk, een tweet of zelfs een GIF.

Voorheen als je een digitale afbeelding of video wilde delen, kon iemand anders het bestand kopiëren en vervolgens als hun eigen werk gebruiken. Met NFT's kunt u echter een stuk digitale content "claimen" als uw eigendom door middel van een unieke code. Dit betekent dat als iemand anders het bestand probeert te gebruiken, ze zullen niet de echte eigenaar zijn en dus geen rechten hebben om het te verkopen of te verhandelen.

NFT's zijn populair geworden in de kunstwereld, omdat ze kunstenaars in staat stellen om hun werk te verkopen en te verhandelen op een manier die eerder niet mogelijk was. Velen beschouwen NFT's als de toekomst van digitaal eigendom en een manier om te voorkomen dat digitaal werk wordt gestolen of nagemaakt.

Echter, de technologie is nog relatief nieuw en er zijn nog veel onbekende gevolgen. Zoals met elke nieuwe technologie, er zijn ook veel oplichters die misbruik willen maken van het onwetendheid van de gebruikers. Daarom is het belangrijk om je huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat je kiest voor betrouwbare platforms en verkopers als je besluit om in NFT's te investeren.

Comments


bottom of page